Interim-opdrachten

Tijdelijk op zoek naar een hoofd- en/of eindredacteur? Mij is vaak een leidinggevende rol toevertrouwd. Ik heb gemerkt dat ik in staat ben medewerkers aan te spreken op hun sterke punten, hen te motiveren en zo nodig te coachen. Verder heb ik ruime ervaring met planning en coördinatie, bewaking van bladformules, cross-mediale aanpak, schrijven van toonaangevende artikelen en redigeren van kopij.

 

Journalistieke producties

Nieuwsberichten, achtergrondverhalen, boekbesprekingen of columns: ik beoefen vele genres van de schrijvende journalistiek. Zie in mijn portfolio voorbeelden van adviesverhalen, praktijkverhalen, interviews en boekbesprekingen. Wilt u een journalistieke presentatie van uw onderzoek? Zie de voorbeelden van onderzoeksverhalen. Verder kan ik specials samenstellen, redigeren en schrijven over uiteenlopende thema’s.

 

Commerciële producties

In een advertorial kunt u een product, dienst of andere boodschap onder de aandacht brengen. Ik kan u daarbij ondersteunen door een bestaande tekst te bewerken of een nieuwe tekst te maken. Verder ben ik beschikbaar voor het schrijven en samenstellen van whitepapers, waarin u bijvoorbeeld een onderzoek, handreiking of advies presenteert.

 

Speechwriting

Hulp nodig bij het houden van een toespraak of lezing? Ik denk graag mee over de boodschap die u wilt verkondigen. Dit reikt verder dan het schrijven van een goed verhaal. De kunst is een juiste afstemming tussen spreker en publiek te bereiken. Ik kan adviseren bij de voorbereiding, een concept-tekst leveren of een bestaande tekst bewerken. Voor een goed resultaat is persoonlijk contact tussen de spreker en zijn/haar speechschrijver essentieel. Het woordgebruik moet immers passen bij de spreker. Een voorgesprek helpt daarbij. Uiteraard bepaalt u zelf of u de tekst letterlijk uitspreekt. Wijk er vooral van af als de interactie met het publiek daarom vraagt!

 

Afspraak maken?

phone 06-11374778
email-dark